me love you long time

jag kom precis ut från duschen och måste torka mitt hår.sedan gör jag mig i ordning och drar på sen middag med den där sötnosen som jag berättade om? den ja!
sedan ska vi vidare på club hotel där olga kommer befinna sig.
idag har det varit soligt och kul och jag har sett ut så här:


klänning hm,gamla tights, skjorta weekday och skor från zara

min lägenhet

Jag tänkte visa er hur jag bor för jag älskar att se hur andra bor! det var inte så längesen jag flyttade in så mina väggar är relativt tomma ännu.det beror också på att jag inte har så bra fantasti och vill att det ska bli så bra som möjligt. Imorgon ska jag ta mig till IKEA och köpa ett par saker som jag länge haft i hjärnan.

det stora rummet och kök
toa
kläder som jag använder (jo jag behöver städa)
min favorit  detta har min syster gjort

utsikten från min balkong. här är det skönt att sitta på sommaren med bra sällskap och ta en öl. eller två.

Ny jacka!

Jag glömde berätta att jag köpte även en ny jacka idag!Eller regnjacka. Fast vi räknar den mer som tröja för den är så tunn.
Men ändå så är våren här snart, så vi räknar den som både jacka och tröja! Se vilket bra köp! 2 i ett!
Och se så fin den är. passar även bra till regn! hehe!
Och så är den ju blå. hade glömt vilken fin vårfärg blått är!
och så är den ju midjekort och riktigt supertajt och det gillar vi.

Njut av den!


en ganska så ohändelserik onsdag

Jag måste verkligen hitta mig ett jobb för det enda jag göra är att göra mig av med pengar.
Dricka kaffe i solen och smaka på en massa nya coctails. som i för sig är vääldigt goda!

idag träffade jag min kusin i universitetet. Var där för att ta reda på resultaten av tentorna som jag skrev förra månaden. Har passerat 4 av totalt 6! Det är väll OKEJ. Antar jag.

Så vi tog oss in i stan för en kaffe som resulterade i att vi åt en souvlaki,drack varsin cappuchino och smakade på bartenderns nya coctail-ideer till Tredici som faktiskt blev ganska bra!


hade på mig den här tunikan idag som är från hm! Hitta den längst in i garderoben och tänkte att den skulle passa bra till en så fin och lugn och solig dag. och det gjorde den.


ser ni hur fint thessaloniki är så här dags på dagen? Nej ni ser inte så mycket för bilden är suddig och Sofia är en dålig fotograf, men allting är pyntat till karnevalen som pågår. Lite längre ner finns även havet men det syns inte heller på bild.


Är så sugen på ballerina med hallonfyllning. och det finns ju inte här i grekland. det gör mig ännu mer sugen.

Jag ska städa lite nu tänkte jag
god kväll

Det jag verkligen ogillar är att vänta

vänta på bussen, vänta på att någon ska sminka sig klart, vänta på att klockan ska bli 9 så att jag kan gå in i duschen. vänta på att lektionen ska ta slut, vänta på den 6e mars för att åka till Belgrad, vänta på att min mor ska skicka varorna som jag köpt från Asos hit,
och framför allt vänta på att en auktion ska gå ut!
Jag har gått och blivit kär i en väska. vilken morgon! Men jag orkar inte vänta. Jag vill ha den nu n u n uuuuuuuuu. Jag vill gå runt i den IDAG. Inte om en månad.vilka detaljer. Det är precis en sådan jag vill ha hängandes i min armled. Tack för att du säljer den! (varför gör man det?)
Ha en fin dag. Nu ska jga äta färdigt det rostade brödet med philadelfia på och sedan in i duschen för att vakna rent till denna tisdag. Intressant va?

och så var även denna dag över

Jag måste duscha men jag vet inte om grannarna störs så här dags.
Men jag vill gå upp tidigt i morgon och ta en kaffe med den där sötnosen jag pratade om för någon dag sen,
Och sen blir det shopping med Olga! För det var ett tag sen. Fastän det inte finns något här i Grekland.

Jag hittade ett par bilder från i höstas då Diana min vän var här på besök.
Bjuder på dom!

I mars åker jag till henne i Belgrad. Det blir nog runt den 6e.


Här sitter jag, Diana och Olga på vårt absolut mest älskade fik Ernést. Var är soooooooolen??Ser ni hur fin Thessaloniki är??? På andra bilden var jag lite sur för Dr Shepherd kramade bara Diana. Haha, sen blev jag glad för jag fick sitta i mitten!


Här är jag med min vän Doctor Shepherd från Greys anatomy.

Hungrig

Jag har varit ute hela dagen (har haft lektioner, betalat räkningar osv ) och jag har inte hunnit äta något. Däremot hann jag dricka en supergod moccachino med världens godaste grädde på!
Och så kommer jag hem för en stund sen, vad får jag då se på min dörr! Jo jag hade nämligen fått reklam från SWE BURGER! Beställ hem svensk hamburgare! Det måste vara ödet. inte ska jag låta det ligga där.Jag ringde precis och beställde hem två SVENSKA cheeseburgare. Haha hur sjukt är inte det. På tio minuter är dom här! Hemma hos mig i Grekland. Troligen kommer jag bli deras stammis i framtiden. Tack gud för att scan förföljer mig (dom har även köttbullar och potatismos!)


Jag träffade en sötnos

ikväll
Och
jag
kan
inte
sova

Han pussade mig så fint. Han pussa mig på pannan. Han är fin. han verkar vara bra. Jag ville skriva av mig,jag ville dela med mig detta. Men jag vågar inte berätta för någon hur det känns just nu.För jag vill inte förstöra nåt. Det är lite väl fort och jag vet inte hur det kommer va imorgon på måndag osv, hur det kommer utvecklas. och jag borde inte helelr tänka på det. Jag mår bra just nu, och det kändes hur bra som helst så länge vi var tillsammans.
Tack för den fina kvällen.

Imorgon vaknar en fin morgon!

och jag är din din din

att ta med
att ta ut
att ta in i någonting nytt

Våren är snart här i Grekland. eller inte. Förra veckan drack jag kaffe ute i solen i endast en poncho och nu fryser jag när jag ligger i sängen och sover. Nu är det 6 grader. alltså vinter! under veckan kommer det snöa. Jag vill använda den nya skinnjackan som jag köpt. Det krävs lite sol eller i alla fall flera grader för att det ska ske.

Se så fin den är!


Ikväll blir en lugn kväll. Jag ska bara ut för en drink med Olga. Det är ofta man säger så, ska ut för en drink, och det slutar med att man kommer hem 6 på morgonen med svullna fötter.


La laalala lala bamba

colegialla...ra ra rasputin...bamboleo...asereje ja...lalala la bamba...Jag är fast i gårkvällen.
Har inte haft så kul på riktigt länge. Om det bara vore karneval varje dag!
kram med min f.d. chef,världens bästa chef

och vi hitta en "svensk"!


det finns så mycket mer men jag har dålig uppkoppling idag och orkar inte sitta här och trycka på samma knapapr om och om. Har sovit så lite. Ska sova tidigt ikväll tänkte jag. måste verkligen göra det till en vana!
Jag hade grymt kul igår,vilket jag tror syns på bilderna!
Hade klätt ut mig till en present som var sänd från Gud. Stor succé! Verkligen!

Jag ska äta pizza och se på tv nu. Utan sällskap. Det behövs ibland. Måste komma bort ett tag, jag känner det. Ska åka till Belgrad till min vän Diana i början av mars. Funderar att åka med en killkompis som har sin flickvän där den 6-7-8-9 mars. Det blir perfekt. För sen fyller jag år den 15e mars och då vill man ju va här och fira det!
ha en fin kväll

Onsdag

Jag har druckit kaffe i solen med min käraste vän Olga i endast en poncho och sedan har jag klätt min kartong och pysslat med kläderna som jag ska ha under karnevalen (imorgon gäller det!)
jag har också diskat världens disk som legat där en vecka men jag har helt enkelt inte orkat. Nu kände jag lukten ända hit och tänkte att det är dags. Verkligen dags.
jag städade toaletten också. och bytte lakan. nu ska jag ta en dusch och sova gott.¨

jag mår bättre idag
man måste i alla fall försöka


en fin morgondag

nu vaknar en ny dag och jag lämnar det dåliga bakom, så gott jag kan. Det kommer dyka upp i framtiden igen. samtidigt som det då kommer en ytterliggare morgondag. en ljusare och finare morgondag. och så går det vidare.


det här är jag i min topp från lindex och mina lacktights från topshop och mina skor från zara

Under detta år här i grekland har jag förlorat mitt sinne för mode, min fantasi överhuvudtaget, glömt bort engelskan, svenskan, spanskan,
Men grekland är väll underbart trots allt.

Eller?


Måste skratta för att undkomma tårarna

Och jag känner att förkylningen är på väg.
Allting började så fint idag men vjag har haft årets värsta kväll. Jag ler och tänker på annat som bra musik och glada nätter. Och snö under vintern i sverige. och så dyker alla barndomsminnen upp då man åkte pulka med grannbarnen i kullen bredvid huset. Och man var glad. utan bekymmer. Men idga är inte en sådan dag. För idag svider det och jag känner hur tårarna rinner under huden. för glädjen var visst inte lika stark och tårarna övervann den.
Men jag har lärt mig att tro på att solsken faktiskt kommer efter regn. jag litar på det. När den än kommer, så är den välkommen. Fast jag vet att den riktiga solen kommer dröja ett tag. men jag väntar på den, och jag vet att den dagen då den dyker upp i liv och lyser upp det, det är den dagen jag kommer vinna tillbaka mitt självförtoende. och min egoism. Egoism är den finaste egenskapen man kan ha. Jag önskar jag var lite egoistisk i alla fall. Ibland så måste man bara. 
Jag förstår inte hur jag alltid lyckas vara den som förlorar.
Alltid jag som förlorar. Alltid jag som sitter och grubblar över något som jag egenetligen inte är skyldig över. Och dom andra känner glädjen medan jag känner tårarna även i fingertopparna. Snart är dom här - Synliga.


Everybody's free to wear sunscreen

Ladies and Gentlemen of the class of '99
Wear Sunscreen.
If I could offer you only one tip for the future, sunscreen would be
it. The long term benefits of sunscreen have been proved by
scientists whereas the rest of my advice has no basis more reliable
than my own meandering experience...
I will dispense this advice now.

Enjoy the power and beauty of your youth;
oh nevermind; you will not understand the power and
beauty of your youth until they have faded.
But trust me, in 20 years you'll look back at photos of yourself
and recall in a way you can't grasp now how much possibility lay before
you and how fabulous you really looked....
You are not as fat as you imagine.

Don't worry about the future; or worry, but know that worrying is as
effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubblegum.
The real troubles in your life are apt to be things that
never crossed your worried mind;
the kind that blindside you at 4pm on some idle Tuesday.

Do one thing everyday that scares you

Sing

Don't be reckless with other people's hearts,
don't put up with people who are reckless with yours.

Floss

Don't waste your time on jealousy;
sometimes you're ahead, sometimes you're behind...
the race is long, and in the end, it's only with yourself.

Remember the compliments you receive, forget the insults;
if you succeed in doing this, tell me how.

Keep your old love letters, throw away your old bank statements.

Stretch

Don't feel guilty if you don't know what
you want to do with your life...
the most interesting people I know didn't know at 22
what they wanted to do with their lives,
some of the most interesting 40 year olds I know still don't.

Get plenty of calcium.

Be kind to your knees, you'll miss them when they're gone.

Maybe you'll marry, maybe you won't,
maybe you'll have children,maybe you won't,
maybe you'll divorce at 40,
maybe you'll dance the funky chicken on your 75th wedding anniversary...
what ever you do, don't congratulate yourself
too much or berate yourself either -
your choices are half chance, so are everybody else's.
Enjoy your body,
use it every way you can...
don't be afraid of it, or what other people think of it,
it's the greatest instrument you'll ever own..

Dance...even if you have nowhere to do it but in your own living room.

Read the directions, even if you don't follow them.

Do NOT read beauty magazines, they will only make you feel ugly.

Get to know your parents,
you never know when they'll be gone for good.

Be nice to your siblings;
they are the best link to your past
and the people most likely to stick with you in the future.

Understand that friends come and go,
but for the precious few you should hold on.
Work hard to bridge the gaps in geography and lifestyle
because the older you get,
the more you need the people you knew when you were young.

Live in New York City once, but leave before it makes you hard;
live in Northern California once, but leave before it makes you soft.

Travel.

Accept certain inalienable truths,
prices will rise,
politicians will philander,
you too will get old,
and when you do you'll fantasize that when you were young
prices were reasonable,
politicians were noble
and children respected their elders.

Respect your elders.

Don't expect anyone else to support you.
Maybe you have a trust fund,
maybe you have a wealthy spouse;
but you never know when either one might run out.

Don't mess too much with your hair,
or by the time you're 40, it will look 85.

Be careful whose advice you buy, but,
be patient with those who supply it.
Advice is a form of nostalgia,
dispensing it is a way of fishing the past from the disposal,
wiping it off,
painting over the ugly parts and recycling
it for more than it's worth.

But trust me on the sunscreen...Jag tror inte att det någonsin kommer finnas någon annan låt på denna jord som slår denna text.
Everybody's free - Baz Luhrmann

Vem är jag egentligen?

Jag tänkte att
ja förresten idag är det alla hjärtans dag det vet ni redan men det ni inte vet är att jag kom hem klockan 7 i går och vaknat 17.00 idag. Så idag sitter jag hemma det har jag kommit fram till. Inte jag som kommit fram till det men omständigheterna. Jag sitter hemma ensam, helt ensam denna lördagkväll som deusstom råkar vara alla hjärtans kväll. Alla mina vänner jobbar denna natt. Och stackars jag har inget jobb. Och inte heller någon att mysa med. Hur sorgligt är inte det. Men nej, jag har aldrig tyckt synd om mig och det tänker jag inte göra nu heller. IStället tänkte jag berätta för er vem jag är! Kuuuuul va? Och det vore ju bäst genom att visa lite bilder, det tycker jag!

ikväll ska jag som sagt inte göra något speciellt. Har hyrt mona lisas leende och köpt godis. Och så ska jag sova tidigt. Imorgon är det söndag och jag älskar söndagar för då är alla lediga här i grekland då allt är stängt. Det innebär lunch och mysig fika ute. Jag hoppas bara att det blir sol för allt är så mycket lättare då. På kvällen ska vi på David Morales på club Hotel.


Hur som helst
Despina är mitt riktiga namn. Grekiskt. Ina kallades jag i sverige. Det var en aning enklare att uttala.
Uppväxt i stockholm. Med min familj. Mina två systrar som är 5 och 7 år äldre och som jag älskar över allt annat. Och med mina två föräldrar som senare skiljde sig. Det ingår också i livet.


Jag var duktig i mina yngre skolår. Och jag brukade alltid få läsa upp dikter på dagis.


Jag hade aldrig tråkigt under min uppväxt. Jag är så lyckligt lottad. vilka fina systrar jag har!


Och ännu finare föräldrar.Det måste ni erkänna.

Mina somrar spenderade jag varje år i grekland. Och jag badade alltid naken.


Mitt första,bästa,längsta, förhållande varade ett år. Fullt av kärlek äkthet och glädje. Tack världens finaste kille!Jag hade olika nyanser av blont hår under två hela år (2006-2007).Mitt hår förstördes och till slut gjorde jag det enda rätta och bytte till min naturliga.


Jag tog studenten den 7e juni 2007


Jag hade en riktigt fin sommar år 2007. Och jag tog så många fina bilder. Men eftersom jag precis hade köpt min nya canon ixus visste jag tydligen inte riktigt hur den fungerade och en mycket vacker dag råkade jag radera alla bilder som jag hade tagit fram till dess. sedan gjorde jag ett väldigt stort uppehåll och slutade använda kameran. Har ännu inte förstått varför.

Under hösten 2007 flyttade jag till Grekland för studier. Har sedan dess bott här själv. Har under den tiden lärt känna dom bästa och dom sämsta, flyttat till en bättre lägenhet,gått på karneval, bott i Aten, semestrat, bytt 3 jobb,precis hittat ett nytt, PLUGGAT, PLUGGAT,PLUGGAT, skrivit tentor, skrivit omtentor. och mycket annat som kanske inte skrivs.


Så nu får det räcka! Filmdags!
God kväll på er. Natt...

Fredag

Hej!Ååååååh jag är så lycklig...för jag är så trött på greklands mode och av någon konstig anledning hade jag glömt att ASOS finns! Och hm shop online. Och tradera! Kära tradera!
Jag beställde precis dom här godingarna från asos. En riktigt snygg topp som blir perfekt till lacktightsen och en paljettväst. Längtar tills jag får hem dom i sverige så att mamma kan skicka vidare till grekland (vågar inte riktigt beställa hit dom, greker är så slarviga!)


 

Imorse kunde jag inte vakna 8 för att gå till lektionen. Istället gick jag upp 13.00 vilket innebär att jag ännu inte gått på en enda lektion denna termin.Uh! Men det kommer ju fler! :-)
Idag är det fredagen den 13e. vet inte vad det innebär, vi får se under dagen. Hittills har det gått bra. Jag fick ett jobb på ett fik här nere vid min lägenhet. Börjar börjar om två veckor då en annan tjej slutar. Ska se till att börja efter karnevalen som är sista veckan i månaden. Gud vad jag längtar, vet dock inte vad jag ska klä ut mig till.
Nu ska jag äta. Pasta.Igen. Med carbonara. Enkelt,snabbt, och framför allt gott.

Första inlägget....någonsin?

Det var dags för mig att gå med,det tyckte jag.
Jag behöver bara utforska det här.

Jag är inte van vid att publisera mig själv på internet. Jag hade en och samma bild under tiden då jag använde Lunarstorm, haha. Och nu använder jag bara facebook... det måste jag ju....numera är facebook det enda stället man träffar sina kära och det bästa sättet att kommunicera med folk då jag inte vågar tanka på mitt kort här i grekland (det är så jävla dyrt, ring aldrig med ett grekisk kort du har noll kronor kvar så fort du hunnit säga hur har din dag varit sen hinner man inte få något svar.. så facebook är ett bättre alternativ,det tycker jag!)

Ibland, speciellt på måndagkvällar brukar jag inte ha något för mig. Grekland kan vara så jävla tråkigt under vintern. Jag är så stolt över min laptop som givit mig fina stunder i ensamheten.
Jag ogillar tider då jag inte har någon att gosa med i soffan i väntan på att den där jättebra filmen ska komma igång.
Jag saknar verkligen en annorlunda lukt i min säng och mina lakan. Det har nu gått 9 månader sedan G och jag tog beslutet att Ok det funkar inte längre, det blir bättre för båda om var och en går sin väg. Det har nu gått 9 månader sedan vi bytte meningar med varann. Igår (tråkig måndagkväll) satt jag på msn ett tag tills jag såg en ruta poppa upp. Det var han...Självklart fick jag fjärilar i magen. Jag vet inte vad han har gjort med mig. Men sedan i maj har jag inte ens kunnat påbörja ett förhållande då jag jämför allt som andra  gör med det han gjorde. Jag kommer aldrig hitta någon som honom. Ingen som är bättre än G. Men ingen sämre heller. För ingen är som han helt enkelt.
Hur som helst. Han har det bra, det har han haft varje dag sen vi gjort slut. Det vet jag. Och jag förtjänar också att ha det bra. Därför ser jag alltid till att ha det!

I dag har varit den lugnaste dagen på länge. Jag gick upp ett ! 13.00! Jag var helt död igår när jag la mig. Så jag förtjänade lite sömn. Okej, mycket sömn.
Jag har bara varit hemma idag. Det behövs ibland, man känner det. Jag har städat. Det behövs också ibland, man ser det! Jag har lagat middag till mig. Och jag har kollat på film. Jag såg Monster med charlize theron. Har velat se den sen den kommit ut.

I morgon måste jag betala elen som jag inte gjort sen i julas. Oj oj o j oj lite försenad där. Är så dålig på det där med elen...Glömmer alltid bort. Känns på något sätt som om det är oviktigt och som om jag har all tid i världen. Dom borde påminna mig om den varann dag, det tycker jag!
Imorgon är även det efterlängtade republic partyt på jazzanova. Bossa nova privat partyt som man endast kunde vinna inbjudningar via stationen. Republic 100.3 är en radiostation som jag upptäckte bara någon dag efter min inflyttning i thessaloniki. Så fort jag kommer hem sätter jag på radion. Musiken som spelas där är helt enklet oslagbar. Dom spelar precis vad mina öron vill höra, vid det rätta tillfället!
www.e-radio,gr ,tryck sedan på thessaloniki och leta sedan efter republic 100.3

Nu tänker jag diska. Sedan måste jag utforska blogg.se. Och så kanske jag berättar lite om vem jag är. Kanske

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0